În intervalul 4 - 9 septembrie, Uniunea Scriitorilor din România a organizat cea de-a opta ediţie a Turnirului de Poezie. Oraşul gazdă a fost Alexandroupolis, un cochet oraş grec de pe malul Mării Egee. Cele două echipe au avut următoarea componenţă: Horia Gârbea, Eugen Suciu, Bogdan Ghiu, Liviu Ioan Stoiciu, Nicolae Prelipceanu şi Ioan Es. Pop din partea filialei de Bucureşti; Mircea Bârsilă, Costel Bunoaica, Liviu Capşa, Ion Tudor Iovian, Cristian Pavel şi Ioan Radu Văcărescu din partea filialelor din ţară. Regula esenţială a concursului: fiecare poet trebuia să recite maximum zece minute un grupaj de versuri inedite.
După prima rundă (din 5 septembrie), juriul, alcătuit din Gabriel Chifu (preşedinte), Răzvan Voncu, Daniel Cristea-Enache, Vasile Spiridon şi Sorin Lavric, a păstrat în concurs opt poeţi: Bogdan Ghiu, Eugen Suciu, Horia Gârbea, Mircea Bârsilă, Liviu Ioan Stoiciu, Nicolae Prelipceanu, Ioan Es. Pop şi Ion Tudor Iovian.
În a doua rundă (din 7 septembrie), juriul, în urma notelor acordate de fiecare membru, a hotărît finaliştii: Ion Tudor Iovian, Liviu Ioan Stoiciu, Horia Gârbea şi Bogdan Ghiu. Eugen Suciu a fost descalificat, fiindcă a citit aceleaşi poezii ca în prima rundă, Mircea Bârsilă a fost depunctat pentru că a prelucrat o suită de versuri pe care le mai citise la Colibiţa, iar Ioan Es. Pop a fost, la rîndul lui, depunctat din cauza nefericitei inspiraţii ca, în locul unor poezii, să prezinte un text care nu se încadra în genul liric. În fine, Nicolae Prelipceanu s-a recuzat, motivînd că intenţia lui a fost să reprezinte echipa de la Bucureşti, şi nu să participe individual la competiţie.
În finala din 8 septembrie, după discuţii aprinse între membrii juriului, varianta care s-a impus a fost numirea ex aequo a doi cîştigători: Bogdan Ghiu şi Liviu Ioan Stoiciu. Premiul de popularitate, rezultat din votul acordat de toţi participanţii la turnir, a revenit poetului Horia Gârbea.
Organizat de Uniunea Scriitorilor din România, turnirul s-a bucurat de sprijinul generos al Institutului Cultural Român şi al Muzeului Literaturii Române.