Conducerea / Contact / Echipa / Editura / Fil. Craiova USR     








Teatrul Pentru Copii şi Tineret „Colibri” Craiova

        

PINOCCHIO – invitat in Festivalul International „Carnival” de la Almaty (Kazakhstan)

Teatrul pentru copii si tineret Colibri (director Doina Berceanu) este invitat sa participle la Festivalul International al Papusilor „The First World Puppet Carnival” care va avea loc la Almaty – Kazakhstan în perioada 25 septembrie – 2 octombrie cu spectacolul „Pinocchio”, în regia lui Cristian Pepino, scenografia Cristinei Pepino, muzica apartinand lui Dan Balan. Spectacolul a fost selecţionat în urma vizionarii a 237 de producţii ale teatrelor (companiilor) de păpuşi din întreaga lume, alături de alte 45 de spectacole din 45 de ţări.

Programul Festivalului „Carnival” cuprinde, pe lângă spectacolele selecţionate, şi alte manifestări, cum ar fi spectacole de stradă pe muzica popoarelor participante, o paradă a păpuşilor etc. Astfel, Teatrul Colibri, ca singur reprezentant al României în festival, va prezenta spectacolul „Nunta”, realizat de catre echipa de actori a teatrului pe muzică populară româneasca.

În competiţia oficială a festivalului, alaturi de România sunt înscrise spectacole din ţări precum: Elveţia, Germania, Rusia, Brazilia, Coreea, Grecia, Argentina, SUA, Peru, Iran, Spania, Ucraina, Chile, Bolivia, Slovenia, Italia, Armenia, Norvegia, Franţa etc.

Spectacolul „Pinocchio” îşi înscrie în palmares cea de-a opta participare la un festival internaţional al teatrelor de papuşi şi un total de patru premii obţinute în Festivalul International de la Shanghai şi respectiv, în cel al Teatrului Tandarica Bucureşti. Actorii care vor da viaţă personajelor din „Pinocchio” sunt: Rodica Prisacaru, Mugur Prisăcaru, Alla Cebotari, Oana Stancu, Iulia Cârstea, Adriana Ioncu, Daniel Mirea.

© 2007 Revista Ramuri