Conducerea / Contact / Echipa / Editura / Fil. Craiova USR     








Lansare „Jocul celor o sută de frunze şi alte povestiri“ de Varujan Vosganian

        

Joi, 2 aprilie a.c., Secţia de Etnografie a Muzeului Olteniei (Casa Băniei) a găzduit un eveniment literar organizat de Filiala Craiova a Uniunii Scriitorilor din România: lansarea cărţii scriitorului Varujan Vosganian, Jocul celor o sută de frunze şi alte povestiri, publicată la Editura Polirom şi aflată în curs de apariţie în Germania. Despre volumul lansat au vorbit scriitorul Gabriel Chifu, vicepreşedinte al Uniunii Scriitorilor din Romania, şi criticii literari Gabriel Coşoveanu şi Gabriela Gheorghişor.

Varujan Vosganian menţionat că Jocul celor o sută de frunze şi alte povestiri este, de fapt, „povestea unei generaţii nepregătite”, respectiv, generaţia sa: „Cele şase povestiri ale volumului vorbesc despre neliniştile, căutarile şi incertitudinile noastre, despre atâtea traume încă nevindecate. Jocul celor o sută de frunze… ne previne că, daca memoria, ca stare de luciditate, nu se regăseşte în prezentul şi chiar în viitorul nostru, viitorul nu va fi decât o reîntoarcere în trecut.”

Varujan Vosganian este autorul Cărţii şoaptelor, tradusă deja în numeroase limbi, considerată de critica literară o epopee a secolului al XX-lea şi o carte identitară pentru poporul armean. În acest context, scriitorul a reamintit că noi, românii, nu avem încă o carte identitară.

© 2007 Revista Ramuri