Conducerea / Contact / Echipa / Editura / Fil. Craiova USR     








Comunicate U.S.R.

        

Uniunea Scriitorilor din Româniaîşi exprimă dezaprobarea totală faţă de agresiunea Federaţiei Ruse împotriva Ucrainei. Considerăm inacceptabil atacul la adresa suveranităţii şi integrităţii teritoriale a Ucrainei. Scriitorii români îşi exprimă solidaritatea cu colegii din Ucraina, cu toţi artiştii din această ţară şi speranţa că se va reveni la o stare care asigură o viaţă culturală normală pe teritoriul acestei ţări. Uniunea Scriitorilor din România va fi întotdeauna de partea aspiraţiilor democratice ale popoarelor lumii şi împotriva oricăror politici agresive şi războinice. Fie ca raţiunea şi pacea să aibă ultimul cuvânt în aceste împrejurări triste şi dificile.

Uniunea Scriitorilor din România

****

Marţi, 1 februarie 2022, a avut loc şedinţa Comitetului Director al Uniunii Scriitorilor din România, prezidată de dl Nicolae Manolescu, Preşedintele Uniunii.

S-a decis reducerea cheltuielilor salariale, în perioada stării de alertă, pentru persoanele din conducerea Uniunii şi a Filialelor.

Un alt subiect pus în discuţie a fost modul de indexare a subvenţiei acordate revistelor Uniunilor de Creatori. Dl Varujan Vosganian a prezentat demersurile făcute de Conducerea U.S.R. pentru rectificarea acestei situaţii.

Comitetul a trecut în revistă evenimentele ce vor fi organizate de Uniune în anul 2022 şi a aprobat finanţarea revistelor Uniunii pe luna martie.

A fost stabilită componenţa Comisiei de Contestaţii, în vederea reanalizării dosarelor respinse în anul 2021.

S-au dezbătut şi aprobat tarifele Casei de Creaţie „Zaharia Stancu” de la Neptun pentru anul 2022.

Comitetul a decis retragerea egidei Uniunii Scriitorilor pentru revista Antares de la Galaţi.

*****

Academia Europeană de Ştiinţe şi Litere este o asociaţie europeană non-guvernamentală dedicată promovării progresului ştiinţelor şi societăţii. A fost fondată în anul 1990.

În cadrul colocviului aferent semestrului de primăvară, pe anul 2022, scriitorul Varujan Vosganian, prim-vicepreşedintele Uniunii Scriitorilor din România, a susţinut vineri, 18 februarie 2022, o prelegere în limba engleză, cu temaLiterature as a treatise on history (Literatura ca tratat de istorie). Prelegerea a fost urmată de o sesiune de întrebări ale participanţilor.

© 2007 Revista Ramuri