Conducerea / Contact / Echipa / Editura / Fil. Craiova USR     








Festivalul Naţional de Poezie ART.POETICA@OVIDIUS, ediţia a II-a

        

Biblioteca Judeţean㠄Ioan N. Roman” Constanţa a organizat, în zilele de 6 şi 7 octombrie 2023, Festivalul Naţional de Poezie ART.POETICA@OVIDIUS, ediţia a II-a. La Festival au participat poeţi din întreaga ţară, precum şi poeţi ai Filialei Dobrogea a Uniunii Scriitorilor din România. Cu toţii au citit poezii în cadrul a două întâlniri cu publicul constănţean.

Pentru ediţia din 2023, tema Festivalului a fost „marea”; poeţii invitaţi au prezentat un poem inedit cu acest subiect. Poemele vor compunemateria poetică pentru o nouă antologie, intitulată Poezia mării. La prima întâlnire public㠖 desfăşurată în generosul amfiteatru A1 de la Facultatea de Medicină a Universităţii Ovidius din Constanţa – au susţinut un recital extraordinar de poezie 10 poeţi din întreaga ţară: Gabriel Chifu, Horia Gârbea, Mihai Firică, Adrian Popescu, Nicolae Prelipceanu, Flavia Adam, Adrian Alui Gheorghe, Mircea Bârsilă, Hanna Bota şi Varujan Vosganian.

Cu acelaşi prilej, a avut loc şi o masă rotundă cu tema „Actualitatea poeziei şi poezia actualităţii”, cu scriitorul şi publicistul Cristian Pătrăşconiu ca moderator şi cu prof. univ. Vasile Spiridon, conf. univ. Răzvan Voncu şi prof. univ. Angelo Mitchievici – în calitate de vorbitori principali.

În cea de-a doua zi a Festivalului, sâmbătă, 7 octombrie 2023, cu evenimentele culturale derulate în Aula Bibliotecii Judeţene, au avut loc lansarea antologiei Poezia vinului, Editura Celebris (care cuprinde poeziile primei ediţii), şi un recital de poezie susţinut de poeţi din Filiala Dobrogea a Uniunii Scriitorilor din România. „De ce i-am mai citi pe poeţi? Poezia este făcută pentru a fi citită sau recitată, ascultată, precum muzica?”, a întrebat, în preambulul Festivalului, Angelo Mitchievici, managerul Bibliotecii Judeţene „Ioan N. Roman” Constanţa.

Pentru această foarte reuşită ediţie a doua a Festivalului Naţional de Poezie ART.POETICA@OVIDIUS, partenerii Bibliotecii Judeţene Constanţa pentru organizarea manifestării au fost: Consiliul Judeţean Constanţa, Primăria Municipiului Constanţa, Universitatea Ovidius din Constanţa, Uniunea Scriitorilor din România, Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa, mezzosoprana Gabriela Dobre şi Diana Slav, ghid de turism şi fondator al proiectului „Constanţa la pas/ Constanţa Walking Tour”.

© 2007 Revista Ramuri