Conducerea / Contact / Echipa / Editura / Fil. Craiova USR     








De la Uniunea Scriitorilor

        

„Scriitorul și criticii săi“

Marți, 23 octombrie 2007, ora 17, la sediul Uniunii Scriitorilor din Calea Victoriei - Sala Oglinzilor, în cadrul ciclului „Scriitorul și criticii săi“ din programul „Să ne cunoaștem scriitorii“, a avut loc întâlnirea cu scriitorul Ilie Constantin.

Au prezentat: Gabriel Dimisianu, Ion Pop, Eugen Negrici, Tudorel Urian, Daniel Cristea-Enache.

Moderator a fost Gabriel Chifu.

O colecție de CD-uri cu opere literare

Uniunea Scriitorilor din România a organizat, joi, 1 noiembrie, Ziua Tuturor Sfinților, după meridianul Vaticanului, la o premieră absolută: lansarea produselor proiectului „Să ne cunoaștem scriitorii… în format audio mp3“ - proiect coordonat de poetul și prozatorul Radu Sergiu Ruba, împreună cu echipa sa de actori și tehnicieni.

Evenimentul a avut loc în Sala Oglinzilor, la sediul Uniunii Scriitorilor din Calea Victoriei nr. 115.

În cadrul acestui proiect a fost editată o colecție de CD-uri cu operele unor poeți și prozatori clasici și contemporani în lectură integrală - de la Alexandru Macedonski la Ioan Es.Pop și de la Lucian Blaga la Gabriel Chifu, trecând prin Nichita Stănescu și Cristian Popescu. Nu lipsesc nici Ion Barbu, Emil Botta, Andrei Pleșu, Horia Gârbea, Ioan Groșan, Mircea Cărtărescu, Ana Blandiana, Petru Cimpoeșu, Emil Brumaru, Gabriel Liiceanu, Nicolae Breban, Ovidiu Verdeș, Horia Roman Patapievici.

Au fost prezenți autorii lecturilor și o parte dintre autorii comprimați mp3. A fost, în doze rezonabile, o demonstrație audio cu fragmente din operele înregistrate.

© 2007 Revista Ramuri