Conducerea / Contact / Echipa / Editura / Fil. Craiova USR     








Comunicat - Adunarea Generală Anuală a European Writers’ Council (EWC)

        

La Adunarea Generală Anuală a European Writers’ Council (EWC) desfăşurată la Riga, în Letonia, în data de 2 iunie 2019, Daniel Cristea-Enache, Directorul de imagine al Uniunii Scriitorilor din România, a fost ales Vicepreşedintele EWC, pentru un mandat de doi ani (2019-2021).

Noua Preşedintă a European Writers’ Council a devenit, în urma aceloraşi alegeri, Nina George din Germania, iar board-ul este format din Ruzica Cindori (Croaţia), Markku Löytönen (Finlanda) şi Alena Makouskaya (Belarus). Secretarul General al European Writers’ Council este în continuare Myriam Diocaretz (Olanda).

Reprezentând scriitori şi traducători profesionişti din 27 de ţări şi 43 de asociaţii, European Writers’ Council apără şi promovează interesele a 150.000 de autori din industria cărţii, scriitori în 31 de limbi.

Uniunea Scriitorilor din România îşi exprimă satisfacţia că un autor din România deţine, pentru prima oară, poziţia de Vicepreşedinte al European Writers’ Council, în beneficiul scriitorilor şi traducătorilor din cele 43 de asociaţii reprezentate de EWC.

Uniunea Scriitorilor din România este membră EWC şi membră CEATL (European Council of Literary Translators’ Associations), iar, pe plan naţional, face parte din ANUC (Alianţa Naţională a Uniunilor de Creatori din România). Daniel Cristea-Enache, Directorul de imagine al U.S.R. şi noul Vicepreşedinte al EWC, este critic literar şi universitar.

© 2007 Revista Ramuri