Conducerea / Contact / Echipa / Editura / Fil. Craiova USR     








Comunicat: Ședința Comitetului Director al USR din data de 22 februarie 2014

        

Sâmbătă, 22 februarie 2014, a avut loc şedinţa Comitetului Director al Uniunii Scriitorilor din România, la care au participat: Nicolae Manolescu, preşedinte al USR, Varujan Vosganian, primvicepreşedinte al USR, Gabriel Chifu, vicepreşedinte, Mircea Mihăieş din partea Filialei Timişoara, Cassian Maria Spiridon, preşedinte al Filialei Iaşi, Adrian Popescu, din partea Filialei Cluj, Dan Mircea Cipariu, preşedinte al Filialei Bucureşti Poezie, Aurel Maria Baros, preşedinte al Filialei Bucureşti Proză. Ordinea de zi a cuprins problemele curente ale Uniunii Scriitorilor:

Informare despre stadiul în care se află două legi importante pentru scriitori, Legea Timbrului cultural şi Legea pentru subvenţionarea revistelor de cultură reprezentative din România. De asemenea, s-a mai discutat despre subvenţionarea revistelor USR şi finanţarea Premiilor USR de către Ministerul Culturii. A fost prezentat şi stadiul proceselor intentate firmei care a închiriat Casa Vernescu şi care are mari restanţe de plată a chiriei şi facturilor.

Gabriel Chifu a prezentat proiectele USR în curs, şi anume, Turnirul de Poezie de la Callela, Spania (30 mai - 6 iunie 2014); Festivalul de Literatură de la Chişinău şi Orhei (19 - 21 iunie 2014); premiul Cartea Anului al României literare (22 februarie 2014).

Au fost stabilite tarifele de cazare şi masă la Casa de la Neptun.

A fost prezentată situaţia concursului pentru ocuparea postului de director de programe al USR, concurs care a fost câştigat de dl Ovidiu Ianu.

S-a aprobat lista publicaţiilor literare şi culturale care au solicitat egida USR.

Comitetul Director a luat cunoştinţă de situaţia achitării cotizaţiilor de către membrii USR şi mai ales de către pensionarii care primesc pensia suplimentară de 50%.

© 2007 Revista Ramuri