Conducerea / Contact / Echipa / Editura / Fil. Craiova USR     








Concursul Național pentru Traducerea Poeziei Româneşti „Lidia Vianu Translates”

        

Anul acesta, în martie, a fost lansat Concursul Naţional pentru Traducerea Poeziei Româneşti „Lidia Vianu Translates”, un concurs anual de poezie în limba română, ale cărui principale premii constau în traducerile în limba engleză de către Lidia Vianu a volumelor câştigătorilor.

Fondatorii Concursului sunt Lidia Vianu, Uniunea Scriitorilor din România şi Societatea Muzicală, în parteneriat cu Uniunea Scriitorilor din Republica Moldova, Institutul Cultural Român, The British Council, Universitatea din Bucureşti şi Muzeul Naţional al Literaturii Române.

Concursul are ca obiectiv principal prezentarea şi promovarea poeziei româneşti în lume , dar şi încurajarea creaţiei literare, la modul general, prin deschiderea de noi canale de comunicare prin care aceasta să ajungă la publicuri locale care o ignoră, de cele mai multe ori, datorită unei banale şi greu de imaginat lipse de contact direct.

Concursul este deschis tuturor poeţilor contemporani care scriu poezie în limba română. Celor consacraţi, în primul rând, dar şi celor care nu au publicat până acum ce au scris. Pentru aceştia din urmă, Concursul poate să fie o şansă capoemelelor să ajungă la public fără să mai treacă prin întortocheate culoare şi filtre administrative şi birocratice.

 Pentru ediţia din acest an, înscrierile în Concurs se fac până la data de30 aprilie 2017. 

Toate detaliile tehnice şi alte informaţii sunt pe site-ul oficial:www.lidiavianu.org.

© 2007 Revista Ramuri